mandag den 29. december 2008

Batterigreb-problem på EOS 20/30/40D

Jeg har batterigreb til mit kamera - vel og mærke model BG-E2 og ikke BG-E2N som er "foreskrevet" til 40/50D. Forskellen på de to greb så vidt jeg ved er er to små gummiringe, der tilsammen skal udgøre en "vejrforsejling".

Pludselig synes jeg min batteri-levetid var enormt kort - og da jeg satte batterierne i laderen kunne jeg godt se at de ikke var fuldt drænet selvom indikatoren på kameraet stod og blinkede... hmm... På et tidspunkt opdagede jeg så at jeg havde fotograferet i halvanden time hvor indikatoren stod på kritisk lavt niveau og blinkede.

Til sidst prøvede jeg at pille grebet af og sætte batteriet direkte i kameraet der nu viste fuldt niveau på begge batterier!

Efter lidt tid på google faldt jeg over dette her blog-indlæg som relaterer sig til 20D.

Jeg har selv prøvet fixet på mit greb:


























jeg har sat to stykker sort skum på staven der går op i batterihuset, og vupti så viste kameraet fuldt batteri. Som en sidegevinst er grebet nu også en anelse mere stabilt.

onsdag den 17. december 2008

Nye billeder på hjemmesiden

Så blev det tid til en opdatering af hjemmesiden. Der er kommet nye billeder på, og der er lagt flere gallerier ind til at inddele den stigende mængde billeder.

Jeg er pt. i gang med at videreudvikle på passepartout-beregneren. Næste funktionalitet - som er næsten klar - er at man får mulighed for at give kartonen farve. Det skal fungere i samspil med at man på sigt skal kunne uploade sit billede så man faktisk kan lave en vurdering direkte online. Sidst men ikke mindst vil der forhåbentlig være mulighed for at vurdere op mod en vægfarve, samt at skjule visningen af målene - hvis man skulle være meget kritisk anlagt.