onsdag den 24. august 2011

Mytologi - Balder

Jeg havde helt tilbage i februar 2010 fornøjelsen af at lave afbildningen af lysets gud Balder. Billedet blev lavet i et lånestudie(tak til Morten), og modellen Casper Mohr var så venlig at rejse hele vejen fra Næstved for at lægge ansigt til. Min indgangsvinkel var at det skulle være high-key, og meget simpelt. Hvid baggrund, lys hud, svage skygger og hvid skjorte.
Lysdiagram:








Baggrunden var noget så simpelt som et tyndt Hvidt lagen, belyst af to blitze. De var begge på fuld styrke, og med modellen tilpas tæt på baggrunden svøber lyset sig omkring ham. Som primær belysning havde jeg en softbox over modellen, og en paraply under. Tilsammen kaldes det "clamshell" lighting. Det giver et lækkert lys med meget bløde og kontrollerbare skygger. Kameraet er klemt ind mellem paraplyen og softboxen, og alle flash er udløst med radiotrigger. At eksponere et billede med den tonesammensætning er en balance på en knivs æg. Jeg valgte at gå den sikre vej og undereksponere lidt, da det trods alt er nemmere at skrue op end ned bagefter.

Jeg havde fra starten en meget konkret idé om hvordan slutresultatet skulle være, og det blev indfriet 100% i samarbejde med Casper. Efterbehandlingen i Photoshop har været minimal. Hele billedet er blevet lysnet lidt, der er fjernet et par folder i baggrunden, men det er så også det hele.

Resultatet:





mandag den 1. august 2011

Projekt nordisk mytologi

Det er vist på tide at projektet bliver søsat på officiel manér.

Projektets kerne
Projektets kerne er at producere 8 billeder til Herlev sygehus' stråleterapi. De har 8 strålekanoner som hver især er navngivet efter guder i den nordiske mytologi, og i forbindelse med indgangen til behandlingsrummene, ville de gerne have nogle billeder der knytter sig til det enkelte apparats mytologiske navn. Et ganske interessant projekt som jeg med stor interesse har sagt ja til, da jeg altid har syntes at nordisk mytologi har været spændende. Jeg har dog valgt at udvide omfanget, og vil tage fat på flere guder samt øvrige temaer fra mytologien. Fokus ligger i første omgang på at lave de 8 kernebilleder i projektet:
Gefion
Balder
Heimdal
Sif
Freja
Thor
Odin
Frigg


Derfor søger jeg åbent efter input i form af kreative individder, det være sig modeller, make-up artister, rollespillere, folk med spændende locations til rådighed, historikere, sponsorer af print og/eller indramning, udstillingsudvalg, kunstforeninger, asatroende, ja i det hele taget alle der har lyst til at bidrage med hvad som helst. Stort som småt.

Perspektivet
Planen er også at projektet kan komme ud over min hjemmeside og hospitalets vægge. Alle der bidrager vil få en invitation til fernisering når jeg får mulighed for at udstille. Jeg har første bekræftede udstilling september 2013, hvor alle der bidrager vil blive takket og krediteret i forbindelse med udstillingen, og naturligvis her på min hjemmeside.

Hjælp modtages
Projektet har dog sin begrænsning som består i at der ikke er nogen form for økonomi i det. Det vil sige at jeg ikke får nogen form for betaling for det arbejde eller de materialer jeg lægger i det, og dermed har jeg heller ikke mulighed for - eller for den sags skyld råd til - at betale nogen af dem jeg involverer.

Hvorfor skal man så bidrage? Jo, det skal man fordi man har lyst til at være med til at skabe noget unikt, og gøre en forskel for mennesker som er i en situation som gør at de kræver strålebehandling. Hvis du gerne vil bidrage med noget, kan du skrive en kommentar her på bloggen eller sende mig en mail på jacob(snabel-a)fotografikeren.com